Nieuws

  • Waterroute Vlieland wint LF2028-prijs

    Waterroute Vlieland heeft de LF2028-prijs in de regio Friese Waddeneilanden gewonnen. De waterroute is een gezamenlijk initiatief van Lab Vlieland en de VVV.

  • Raadsbreed akkoord opgesteld

    De gemeenteraad van Vlieland heeft na een tweetal sessies onder leiding van procesbegeleider Rieks Osinga  een raadsakkoord op hoofdlijnen opgesteld.

  • Vogelgriep in het Waddengebied

    Helaas heerst er ook in het Waddengebied vogelgriep.

  • Vlieland zet zich gericht in tegen energie-armoede

    Voor veel huishoudens betekenen de stijgende gasprijzen dat de energierekening nog moeilijker te betalen is.

  • Lintje voor Jan Roelof Witting

    Vanmorgen ontving Jan Roelof Witting een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Michiel Schrier. Hij werd onderscheiden omdat hij afscheid nam na meer dan 12 jaar raadslid te zijn geweest in de gemeente Vlieland. De heer Witting mag zich nu Lid in de orde van Oranje Nassau noemen.

  • Onderwijsprijs voor De Jutter

    Vandaag, woensdag 20 april, reikt gedeputeerde Poepjes in het Provinciehuis om 10:30 uur de onderwijsprijs in de categorie voortgezet onderwijs uit aan de scholen De Jutter (Vlieland) en ’t Schylger Jouw (Terschelling).

  • Oplevering Boswijk

    Vandaag werden de 36 woningen in de nieuwe Boswijk op Vlieland en het welzijnsgebouw door de aannemer @BGDD opgeleverd en aanvaard door de gemeente Vlieland. De laatste puntjes worden de komende tijd nog op de i gezet. Het terrein wordt 26 april opgeleverd en de sleuteluitreiking aan de nieuwe bewoners is op 29 april. Hier gaan we een feestelijk moment van maken! Evenals van de officiële opening in juli 2022.

  • Verslag informatiebijeenkomst duurzaamheid Vlieland

    Met bewoners van Vlieland is op donderdagavond 17 februari gesproken over wat de nieuwe ambities voor een duurzaam Vlieland zouden kunnen zijn.

  • Subsidie voor kleine energiebesparende maatregelen

    De gemeente Vlieland heeft vanaf 10 januari 2022 een subsidieregeling beschikbaar voor de bewoners van Vlieland voor het doen van kleine energiebesparende maatregelen aan de woning. Bijvoorbeeld voor kierafdichting, vervanging van een oude koelkast voor een koelkast A+++, of bijvoorbeeld een energieadvies. De regeling is bedoeld voor iedereen die permanent een koop-, of huurwoning op Vlieland bewoont. De maximale bijdrage is € 80,- per woning. De subsidie is beschikbaar tot 31 december 2022.